خبر ها

متن خبر

همکاری کبالت و فینوتک چه دستاوردی دارد؟ / توسعه پلتفرم‌ها با اتصال بوم‌ها
همکاری کبالت و فینوتک چه دستاوردی دارد؟ / توسعه پلتفرم‌ها با اتصال بوم‌ها سه شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۹ ۱:۱۱ ب ظ

بانکداری باز مجموعه‌ای از سرویس‌های مالی و بانکی است که به توسعه‌دهندگان و شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا بتوانند برنامه‌های کاربردی خلاقانه تولید کرده و بر پایه حساب‌ها و تراکنش‌های بانکی به مشتریان سرویس ارائه دهند. بانکداری باز هر مشتری را قادر می‌سازد تا یک بانک شخصی منحصر به‌فرد خود را داشته باشد و بتواند سرویس‌های دلخواه خود را در هر زمان مورد استفاده قرار دهد. حالا چند سالی است که بانک‌های ایرانی به این حوزه ورود کرده و برخی کسب‌وکارها راه افتاده‌اند تا API را به استارت‌آپ‌ها و سایر کسب‌وکارهایی که به این خدمات نیاز دارند، ارائه دهند. شرکت تأمین خدمات سیستم‌های کاربردی کاسپین نیز که ارائه‌دهنده راهکار بانکی در حوزه نرم‌افزار و سخت‌افزار از شرکت‌های وابسته به بانک پارسیان است، با پلتفرم کبالت در حوزه بانکداری باز ورود کرده است. عرضه این پلتفرم در سال ۱۳۹۶ در کاسپین کلید خورد و تاکنون با مجموعه‌هایی مانند فرابوم و فینوتک وارد همکاری شده است. در این رابطه با مجموعه فینتوک و کبالت در خصوص هدف از این همکاری در راستای توسعه بانکداری باز و اقداماتی که تاکنون انجام داده‌اند، صحبت کردیم.

خلق ارزش افزوده از مسیر اقتصاد دیجیتال

به‌گفته علی بدیعی، مدیر عامل فینوتک، این شرکت به عنوان یک پلتفرم بانکداری باز همیشه به دنبال مشارکت با بانک‌های مختلف جهت ارائه سرویس‌های تجمیعی و یکپارچه بانکی بوده است. پس از مذاکرات سازنده با مجموعه کبالت مقرر شد تبادل سرویس میان این دو شرکت صورت پذیرد و فرآیند عقد قرارداد و اتصال فنی هم در مرحله نهایی بوده و به زودی شاهد ارائه سرویس‌های بانک‌ پارسیان روی فینوتک خواهیم بود.

علی بدیعی، مدیر عامل فینوتک

او در پاسخ به این سؤال که آیا تبادل خدمات صرفا به خدمات بانکی محدود می‌شود یا اینکه اشتراک سرویس‌های غیر بانکی هم در برنامه هست، گفت: «اصولا سیاست فینوتک همکاری حداکثری جهت انتشار سرویس‌های ارزشمند بانکی و غیر بانکی و خلق ارزش افزوده از این طریق است. ما در راستای این سیاست علاقه‌مندیم با همه بازیگران همکاری داشته باشیم، چرا که اعتقاد داریم که فقط از این مسیر اقتصاد دیجیتال شکوفا می‌شود. بنابراین از ارائه و تبادل تمام سرویس‌هایی که داریم با مجموعه کبالت استقبال می‌کنیم. اعتقاد داریم انحصار در این بازار هم مضر و هم شکننده است و تلاش می‌کنیم در راستای حذف انحصار حرکت کنیم. باور ما این است که پلتفرم‌های مختلف بر اساس رویکردی که دارند، قطعا ارزشی متفاوت نسبت به یکدیگر ایجاد می‌کنند و در حال حاضر صنعت بانکداری، ظرفیت فراوانی جهت خلق چنین ارزش‌هایی دارد.»

با اتصال بوم‌ها به همدیگر به‌دنبال توسعه هستیم نه ایجاد رقابت

کسری دولت‌خواهی، مدیر نوآوری و توسعه بازار شرکت کاسپین درباره شروع همکاری خود با بوم‌ها توضیح داد:‌ «ما در راستای توسعه بوم‌ها و اینکه سرویس بانکداری در اختیار همه قرار بگیرد، از اواسط سال قبل شروع به همکاری با مجموعه فینوتک و فرابوم کردیم. در جلسات فنی خود این موضوع را بررسی کردیم که چگونه می‌توانیم با سایر بانک‌ها مانند بانک پارسیان که خدمات خود را روی بوم به آنها ارائه می‌دهیم، ارتباط برقرار کنیم. به هر حال این کار تجربه جدیدی از اتصال بوم‌هاست.»

کسری دولت‌خواهی، مدیر نوآوری و توسعه بازار شرکت کاسپین

او با اشاره به اینکه تاکنون سرویس‌های بانکی را روی بوم قرار می‌دادیم و حالا می‌خواهیم که بوم‌ها به همدیگر متصل شوند، توضیح داد:‌ «به همین منظور در اواخر اردیبهشت‌ماه به فرابوم متصل شدیم. بدین معنی که ۱۸ بانک از سوی فرابوم روی بستر کبالت قابل ارائه شد و بالعکس آن نیز اتفاق افتاد. یعنی سرویس‌های بانک پارسیان در اختیار فرابوم قرار گرفت. هدف ما با این کار فقط توسعه پلتفرم‌هاست. با این کار قصد داریم پلتفرم‌ها سرویس‌های همدیگر را داشته باشند و با پروتکل امنیتی و فنی مناسب به همدیگر متصل شوند. ما هم بتوانیم با همدیگر بین بوم‌ها یک کارگروه ایجاد کنیم و نه اینکه با هم رقابت کنیم.»

مدیر نوآوری و توسعه بازار شرکت کاسپین در ادامه توضیح داد که با مجموعه فینوتک نیز همین روال را پیش رفته‌ایم تا بانک‌های طرف قرارداد این مجموعه از یک سو و بانک‌های طرف قرارداد کبالت از سوی دیگر به شرط تأیید مجوز با همدیگر تبادل داشته باشند.

به ‌گفته دولت‌خواهی اکنون سه بوم فینوتک، فرابوم و کبالت به هم متصل شده و دیگر نیازی نیست که با بانک به‌صورت مستقیم وارد مذاکره شویم. ما می‌توانیم به بانک‌ها به شرط گرفتن مجوز از آنها سرویس ارائه دهیم.

دولت‌خواهی بیان کرد که قرار است سرویس‌های دیگری غیر از سرویس‌های بانکی مانند سرویس گردشگری، سرویس‌های مالی، بورس، خدمات بیمه و سرویس‌های قبوض به این بوم اضافه شود. هدف ما نیز توسعه API و توسعه محصول‌محور ارزش‌آفرین است. می‌خواهیم محصولی را ارائه دهیم که ارزش‌آفرینی کند.

او تاکید کرد که هدف ما توسعه همکارانه است و نه رقابت. سعی داریم که کیک OPEN API را بزرگتر کنیم تا بتوانیم برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی ارزش‌آفرینی کنیم.

way2pay.ir/194323/